INFORMACIONE MBI LOJËN

1. Kërkesat për sistemin
Këto lojëra janë projektuar për të funksionuar në sisteme me të dhënat teknike (minimale) si më poshtë:
 • Windows XP/Vista/7
 • Pentium 4
 • 512 MB RAM
 • 12x CD-ROM
 • Miu dhe tastierë
 • Altoparlantë ose kufje
 • Mac OSX 10.4.x
 • G3 PowerPC / Intel
 • 512 MB RAM
 • 12x CD-ROM
 • Miu dhe tastierë
 • Altoparlantë ose kufje

2. Zgjidhja e problemeve
Mendoj se CD (disku kompakt) është bosh. Çfarë duhet të bëj?
Sigurohu që e ke vendosur CD-në në mënyrën e duhur. Ana e etiketës duhet të jetë lart.
A ka mundësi që CD-ja të ketë ndonjë visus?
Jo, të gjitha programet janë tërësisht të skanuara dhe nuk kanë viruse.
Lojërat punojnë shumë ngadalë.
Nëse lojërat janë të ngadalta, provoni si më poshtë.
 • Sigurohu që parametrat e videos janë vendosur në ngjyra 32 bit. Hap ikonën e Parametrave të ekranit në panelin e kontrollit dhe më pas zgjidh parametrin e Ngjyrës 32 Bit.
 • Mbyll të gjitha programet para se të hapësh lojën.
 • Për të përmirësuar funksionimin e ngadaltë të CDRom, dosjen e lojës mund ta kopjosh në diskun e ngurtë të kompjuterit dhe ta aktivizosh direkt nga ai.
Problemet e DirectX:
DirectX® 9.0c ose më e lartë duhet të instalohet në kompjuterin tuaj që të mund të luani. Mund të instalosh DirectX duke e shkarkuar softuerin nga Përditësimet e Microsoft Windows në http://windowsupdate.microsoft.com. Nëse gjatë përdorimit të DirectX hasni probleme në video ose zë, shko te http://support.microsoft.com për informacionet më të fundit për zgjidhjen e problemeve. Po ashtu duhet të merrni programet më të fundit të poërshtatshme për DirectX nga prodhuesi i kartës së zërit ose videos.

3. Paralajmërime për shëndetin
Disa persona vuajnë nga kriza epileptike kur shikojnë modele ose drita të forta në mjedisin e zakonshëm. Këta persona mund të kalojnë kriza epileptike kur shikojnë televizor ose luajnë lojëra në kompjuter. Edhe lojtarët që nuk kanë pasur kurrë kriza mund të kenë sidoqoftë një gjendje të fshehur epileptike. Këshillohuni me doktorin para se të luani lojëra në kompjuter nëse ju apo dikush në familjen tuaj vuan nga epilepsia. Ndaloni menjëherë lojën nëse kaloni ndonjë nga simptomat e mëposhtme gjatë lojës:
 • marrje mendsh
 • shikim e turbullt
 • dridhje e syrit ose muskujve
 • çoroditje mendore
 • humbje e ndjenjës së ambientit rrethues
 • lëvizje të pavullnetshme dhe/ose spazma